Haberler

05 Eylül 2013

Afganistan'a Tıbbi Ekipman ve Malzeme Desteği Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kabil Vilayeti Bagrami İlçesi Jerneyl Seyfettin Han Köyü BHC Kliniği için Afganistan İslam Cumhuriyeti Halk Sağlığı Bakanlığı’nın ilgili mevzuatlarına uygun tıbbi ekipman ve malzemeler temin edilerek törenle yetkililere teslim edildi.

TİKA tarafından Afganistan’da sağlık sektörünün geliştirilmesi ve desteklenmesi amacına yönelik çalışmalarıdan birsi daha tamamlanarak hizmete sunuldu. Kabil Vilayeti Bagrami İlçesi Jerneyl Seyfettin Han Köyü BHC Kliniği, Jerneyl Seyfettin Han Köyü ve etrafındaki dört köye hizmet sunuyor. Söz konusu köylerde bin 100 aile yaşıyor.

Kabil Vilayeti Bagrami İlçesi Jerneyl Seyfettin Han Köyü BHC Kliniği için AİC Halk Sağlığı Bakanlığı’nın ilgili mevzuatlarına uygun tıbbi ekipman ve malzemeleri TİKA tarafından temin edilerek klinik sorumlusu Dr. Ali Muhammed Osmani’ye resmi törenle teslim edildi. Törene TİKA yetkilileri, Afganistan İslam Cumhuriyeti Halk Sağlığı Bakanlığı İnşaat Departmanı Başkanı Muhammed Hüseyin Kamil, çevre köy muhtarları ve bölge büyükleri katıldı.Törende konuşan yetkililer verdiği desteklerden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini sundular.

TİKA tarafından Afganistan’da 2005-2013 yılları arasında “Sağlık Altyapılarının Geliştirilmesi Projeleri” kapsamında bir adet 30 yataklı hastane, 22 Klinik, 3 Hastane Tadilatı, bir Ebe Eğitim Merkezinin İnşası, bir adet Poliklinik Yapımı, 5 Kliniğe 5 adet Lojman Yapımı, 14 ambulans temin edildi. Aynı zamanda, 6 adet hastanenin işletimi TİKA tarafından sağlanmakta olup, 2005 yılından günümüze yaklaşık 5 milyon hastaya tedavi hizmeti sunuluyor.

Sonraki Haber

Sırbistan'da 500 Öğrenci Kapasiteli Okul Hizmete Açıldı

Sırbistan’ın güneyinde, Arnavut nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgeye Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı tarafından yaptırılan 500 öğrenci kapasiteli okul, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Sırbistan Veliki Trnovats bölgesinde yaklaşık 500 öğrencinin eğitim göreceği Muharem Kadriu İlköğretim...