Haberler

05 Aralık 2013

Afganistan Yargı Mensuplarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı işbirliğinde, Afgan Hâkim ve Savcıların oluşturduğu 30’ar kişilik iki heyete yönelik eğitimin ikincisi gerçekleştirildi.

TİKA, tarafından Afganistan’da kamu kurumlarında çalışan personele yönelik düzenlenen mesleki eğitim programları Afganistan’a büyük katkılar sağlıyor. Bu kapsamda TİKA ve Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı işbirliğinde, Afgan Hâkim ve Savcıların oluşturduğu 30’ar kişilik iki heyete, ilki 17-21 Haziran 2013, ikincisi ise 18-25 Kasım 2013 tarihleri arasında olmak üzere “Terörizm ve Organize Suçlarla Mücadele” konulu eğitim programı düzenlendi.

Ankara’da, gerçekleştirilen eğitim programında, Türk Yargı Sistemi ve Savcılık Sistemi Tanıtımı, Türk Terörle Mücadele Mevzuatı Tanıtımı ve Terörizme İlişkin Soruşturma ve Kovuşturmalarda Yargının Yaklaşımı, Terörizm ve Organize Suçlarla Mücadelede, Kovuşturma Yöntemleri ve Örnek Olay Çalışması, Terörün Finans Kaynaklarına İlişkin Soruşturma ve Kovuşturma Yöntemleri ve Uyuşturucu/ Narkotik Suçlarını Kovuşturma Yoluyla Terörle Mücadele başlıkları ele alındı.

Ayrıca heyet eğitim programı kapsamında Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve Sincan Adliyesi’ni ziyaret etti. Ankara’daki eğitim programının ardından heyete İstanbul’un tarihi yerleri gezdirildi. Katılımcılar desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini ileterek, söz konusu işbirliklerinin devam etmesi temennisinde bulundu.

Sonraki Haber

Makedonya'da Şaşavarlı Köyü Yeni Okuluna Kavuştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Makedonya’nın Güneydoğusunda yer alan İştip şehrinin Şaşavarlı köyünde yeni okul inşaatı tamamlanarak düzenlenen törenle hizmete açıldı. Türk kültürünün yanısıra, Yörük gelenek ve göreneklerinin günümüzde bile yaşatıldığı Şaşavarlı köyündeki...