Haberler

24 Ağustos 2016

Afganistan Mezarı Şerif Kari Fadullah Kız Lisesi TİKA Tarafından Yenilendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’ın Belh Vilayeti Mezar-ı Şerif Kari Fadullah Kız Lisesi’nin tadilatı gerçekleştirildi.

TİKA Afganistan’da eğitime destek vermeye devam ediyor. TİKA bu kapsamda Mezar-ı Şerif’te bulunan Mezar-ı Şerif Kari Fadullah Kız Lisesi’nin tadilatını gerçekleştirdi.

Kari Fadullah Kız Lisesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Mezar-I Şerif Milli Eğitim Müdürü Abdulaziz Aziz, TİKA Mezar-ı Şerif Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Zeki Bulduk,  Koordinatör Yardımcıları Burak Kadir Kıllıoğlu ve Kenan Yıldırım, Okul Müdürü, öğretmen ve öğrenci velilerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Mezar-ı Şerif Milli Eğitim Müdürü Abdulaziz Aziz, Türkiye ile derin bir dostluk ve kardeşlik bağının olduğunu, Türkiye’nin eğitim ve bütün alanlarda kendilerine yardımda bulunduğunu belirtti. Aziz, 15 Temmuz’da yaşanan başarısız darbe girişimiyle ilgili Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında yer aldıklarını, Türkiye’nin bekası için dua ettiklerini son gelişmeleri takip ettiklerini ve yaşanan darbe girişiminin Türkiye’nin yükselişini durduramayacağını vurguladı. 

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk konuşmasında ise Afgan ve Türk kadınlarının yürekli olduklarını ve bir ulusun yükselişinde kadınların eğitimine önem verilmesi gerektiğini vurguladı Kari Fadullah Kız Lisesi öğrencilerince Türkçe Şiirler okundu öğrencinin eğitimine katkı sağlamasını umudunda olduklarını belirtti. 

Sonraki Haber

TİKA’dan Hindistanlı Akademisyene Gandi Öğretisiyle Cevap

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, Hindistan'ın prestijli düşünce kuruluşlarından Gateway House'un internet sitesinde, darbe girişiminin ardından yayımlanan Türkiye aleyhindeki yazıya karşı darbe girişiminin iç yüzünü anlatan "Türkiye darbe sonrasında her zamankinden...