Haberler

16 Nisan 2018

Afganistan’da Şehit Albay Faruk Sungur Mescidi Hizmete Açıldı

Afganistan Kabil’de 1500 askeri öğrenci ve personelin bulunduğu Afganistan Subaylar Akademisi’nde 820 M2’lik spor salonu Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından mescide dönüştürülerek ibadete açıldı.

TİKA, Afganistan’da gerçekleştirdiği projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Afganistan’da farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA tarafından, Afganistan Subaylar Akademisi’nde 820 M2’lik spor salonunu mescide dönüştürülerek ibadete açıldı. Mescide, Afganistan’da Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü’nde görev yaparken 2009 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucu şehit olan Türk Birliğinin Komutanı Kurmay Albay Faruk Sungur’un ismi verildi.

Şehit Albay Faruk Sungur Mescidiyle, Akademide görev yapan Afgan personele daha modern, uygun şartlarda dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için imkân sağlanmış oldu. Akademide, NATO çerçevesinde görev yapan İngiliz askerlerinin yanı sıra Türk subayları da danışman ve eğitmen olarak faaliyet gösteriyor.

Mescid de düzenlenen programa, Afganistan İslam Cumhuriyeti İcra Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Abdullah, Genel Kurmay Başkanı Muhammed Şerif Yaftali, Afganistan İstihbarat Başkanlığı Başkan Yardımcısı Edip Fehim, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Kabil Türk Askeri Kuvvetler Komutanı Tuğgeneral Tayyar Aydın, TİKA Kabil Program Koordinasyon Ofisi yetkilileri katıldı.

Afganistan İslam Cumhuriyeti İcra Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Abdullah, Türkiye Cumhuriyeti ve özellikle TİKA’nın Afganistan’ın yeniden yapılandırılmasındaki katkılarının büyük ve önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek teşekkürlerini dile getirdi. Abdullah, sözlerinin devamında, “Dost ve kardeş bir ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Halkı daima bizlerin yanında olmuştur” dedi.

TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er ise TİKA’nın Afganistan’da 3 ofisiyle çalışmalarını yürüttüğünü belirterek, dost ve kardeş ülke Afganistan’da başta eğitim, sağlık, tarım, altyapıların geliştirilmesi olmak üzere 1000’in üzerinde proje hayata geçirildiğini ifade etti. Er, “TİKA’nın Afganistan’daki ofisleri her zaman Afgan vatandaşlarının hizmetinde olup, bundan sonraki süreçte de Afganistan’ın kalkınması ve gelişmesine yönelik desteğimiz ve katkımız devam edecektir” dedi.

Sonraki Haber

Bangladeş’te Eğitim ve Sağlığa Mobil Katkı

Bangladeş’in Natore ve Pabna bölgelerinin sele eğilimli Chalanbeel bölgesinde yüzen sağlık ocağı ve okul Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından hizmete açıldı. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje ile hizmete başlayan yüzen sağlık ocağı ve...