Haberler

20 Haziran 2018

Aden Diyaliz Merkezi Hizmetine Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Yemen’de kurulan 15 yatak kapasiteli diyaliz merkezindeki hizmet dışı kalan diyaliz ünitelerini yeniledi. Yaşanan iç savaştan dolayı civar şehirlerden hastalarında bu merkezde tedavi görmelerinden dolayı, Diyaliz Merkezi yoğun bir şekilde hizmet veriyor.

Diyaliz Merkezi, ülkenin içerinde bulunduğu iç savaştan dolayı ödenek ayıramaması, iç göçten dolayı kapasitesinin üzerinde çalıştırılmak zorunda kalınması ve Aden şehrinin yılın tüm aylarında aşırı sıcak ve yoğun nemli bir iklime sahip olmasından dolayı hizmetlerini sağlıklı bir şekilde yerine getiremiyordu.

Diyaliz merkezinde bulunan tüm üniteler elden geçirildi. Tamamen bozulan 7 cihaz yenilendi. Bozulmalara en büyük etken olan aşırı sıcaklıklar, dolayı aletlerin tekrar bozulmaması için serinletme işlemi için gerekli yalıtımlar yapıldı.

15 bölümden oluşan Aden Sadaka Diyaliz Merkezi tam kapasite ile üç vardiya çalışacak hale getirilerek, Yemenli hastalara tekrar hizmet vermeye başladı. TİKA, daha önce de merkeze solüsyon ve tibbi ekipman desteğinde bulunmuştu.

Sonraki Haber

Çad’da Katı Atık ve Şehir Planlaması Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Çad  Arazı İyileştirme, Konut Geliştirme ve Şehir Planlama Bakanlığı ile Encemine Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde  Kentsel Planlama ve Katı Atık Yönetimi  alanında eğitim programı düzenledi. Sağlık, eğitim, tarım,...