Haberler

02 Kasım 2017

TİKA'dan Libya'da Eğitime Destek

Libya'nın başkenti Trablus'ta Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından onarılıp yenilenen İşbiliya Anaokulu törenle açıldı.

Açılış törenine Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan ve TİKA Libya Koordinatörü Fatih Karaca'nın yanı sıra anaokulu öğrencilerinin velileri katıldı.

Büyükelçi Doğan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye ile Libya'nın ortak bir geçmişe sahip olduklarını ve birlikte mücadele ederek birbirinin sorunlarının çözümüne katkıda bulunduklarını dile getirdi. Doğan, Türkiye'nin Trablus yönetimiyle eğitim alanında iş birliği yapmaya önem verdiğine işaret etti.

TİKA Libya Koordinatörü Karaca yaptığı açıklamada, anaokulunun restorasyonunu Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yenileme çalışmasının yaklaşık 2 ay sürdüğünü ifade eden Karaca, TİKA'nın önümüzdeki dönemde Libya'daki bazı tarihi eserlerin restorasyonunu ve bakımını da yapmayı planladığını kaydetti.

Libya Eğitim Bakanlığı Anaokulu Ofisi Müdürü Muhammed İbrahim de 150 öğrencisi bulunan İşbiliya Anaokulu'nun restorasyonu için TİKA'ya teşekkür etti. İbrahim, TİKA'nın bu çalışmayla Libyalı çocukların yüzlerini güldürdüğünü söyledi.

Sonraki Haber

Guatemalalı Polislere TİKA’dan Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Polis Eğitim İşbirliği Projesi kapsamında Guatemalalı polislere “Temel Atış Eğitimi Kursu” düzenlendi. Türkiye ile güvenlik işbirliği içerisinde olan dost ülkelerin emniyet teşkilatları...