Haberler

05 Ekim 2017

7. Avrasya Tıp Günleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Bayındır Sağlık Grubu işbirliğinde Avrasya Tıp Günleri’nin 7'ncisi düzenlendi.

TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Yılmaz, bu yıl yedincisi düzenlenen Avrasya Tıp Günleri'nin, TİKA'nın önde gelen sağlık projelerinden olduğunu söyledi.

TİKA ve Bayındır Sağlık Grubu işbirliğindeki etkinliğin açılışı, Bayındır Söğütözü Hastanesi’nde yapıldı. Etkinlik, yarın da devam edecek. Hematoloji ve onkoloji branşlarında yeni tedavi yaklaşımları ve teknolojik gelişmelerin paylaşılacağı oturumlara, 23 ülkeden alanlarında uzman çok sayıda doktor katılıyor.

TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Yılmaz, programın açılışında yaptığı konuşmada, TİKA’nın faaliyet alanları içinde sağlık sektörünün önemli yer tuttuğunu kaydetti. Yılmaz, TİKA'nın, sağlık alanında başta hastane ve sağlık ocağı inşaat ve donanımı, sağlık çalışanlarının eğitimi, kongre, konferans ve çalıştaylara verilen destek olmak üzere gelişmekte olan ülkelere yönelik 2012-2017 yılları arasında 750'den fazla proje ve faaliyet gerçekleştirdiğini ifade etti. Yılmaz, "Bayındırlık Sağlık Grubu ile başlattığımız ve bugün yedincisinin açılışını gerçekleştirdiğimiz Avrasya Tıp Günleri, TİKA'nın sağlık projelerinde öncü olma niteliği taşımaktadır." ifadelerini kullandı. Etkinliğin bu alandaki faaliyetlerde öncü role sahip olduğunu kaydeden Yılmaz, programın başarılı geçmesini diledi.

Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Sezai Sevgin de TİKA'nın desteğiyle sağlığın geliştirilmesi, bilimsel tecrübenin paylaşılması ve paylaşıldıkça çoğalması amacıyla ilki 2006'da gerçekleşen Avrasya Tıp Günlerinin 7'ncisine ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti belirtti. Sezgin, üç kıtada, çok geniş bir coğrafyada 23 ülkeden konusunda uzman, deneyimli, güncel gelişmeleri yakından takip eden 95 hekimi bir araya getirdikleri için gururlu olduklarını ifade etti.

Sonraki Haber

TİKA ve Ankara Kulübü İşbirliğinde Türk Dünyasından Sanatçılar Ankara'da

Uluslararası Başkent Ankara Haftası etkinlikleri kapsamında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteği ve Ankara Kulübü Derneği organizasyonu ile Türk dünyası ülkelerinden Ankara’ya gelen sanatçılar TİKA’yı ziyaret etti. Ankara'nın başkent ilan edilişinin 94. yıldönümü...