Haberler

04 Nisan 2018

6. Filistin Maratonuna TİKA Desteği

Filistin Batı Şeria’da bulunan Beytullahim kentinde işgale dikkat çekmek amacıyla bu sene altıncısı düzenlenen ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından da desteklenen 6. Filistin Maratonu yoğun bir ilgiyle gerçekleştirildi.

Filistin Maratonu ilk defa 2013 yılında Filistin Kurtuluş Örgütü Gençlik ve Spor Yüksek Konseyi, Filistin Olimpiyat Komitesi ve Beytüllahim Belediyesi ortaklığı ile çeşitli yerli ve yabancı sponsorların katkılarıyla düzenlendi. 2013 yılından bu yana gelenekselleştirilmesi hedefiyle her yıl düzenlenen Filistin Maratonu, bu sene de özellikle Filistinlilerin işgal nedeniyle maruz kaldıkları dolaşım hakkı ihlallerini ulusal ve uluslararası komuoyunda gündeme getirmek amacıyla Filistin Milli Kültür Günü olarak ilan edilen yoğun katılımla gerçekleştirildi.   

72 farklı ülkeden 7000’in üzererindeki sporcu maratona Hristiyanlık inancında Hazreti İsa’nın doğduğuna inanılan Doğuş Kilisi’nden başlayarak, Aida Mülteci Kampı ve Ayrım Duvarı boyunca uzanan güzergahta ilerleyerek, tekrar Doğuş Kilisi’ne ulaştı.

İsrail’in Filistin topraklarında uyguladığı işgal ve ihlallere dikkat çekmek amacıyla “Hareket Özgürlüğü” sloganıyla gerçekleştirilen maratonda, katılımcılar 5, 10, 21 ve 42 kilometrelik parkurlarda koşma fırsatı buldu.

TİKA tarafından maratona farklı parkurlarda katılan tüm yarışmacılara takdim edilmek üzere toplam 7000 madalya hazırlandı. Ayrıca, etkinlikte gönüllü olarak görev yapan 300 personel için yemek temin edildi.

Sonraki Haber

Kosta Rika’ya Sağlık Ekipmanı ve Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Orta Amerika Projeleri kapsamında Kosta Rika Guanacaste Bölgesinde bulunan Nicoya Sağlık Merkezi’ne ekipman ve Upala Belediyesi’ne malzeme desteğinde bulundu. TİKA tarafından Kosta Rika’nın Kuzey Batı bölgesinde yaklaşık 24...