Haberler

31 Temmuz 2018

50 Yıllık Tecrübe Afrika Ülkeleri ile Paylaşılıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) işbirliğinde Türkiye’nin yayıncılık alanındaki 50 yıllık tecrübesi Afrika ülkelerindeki yayıncı kuruluşlara aktarılıyor.

Editör, yönetmen ve prodüktörler binlerce kilometre uzaktan eğitim için TRT Genel Müdürlüğüne geliyor. TRT’nin deneyimli yayıncıları, televizyon ve radyo programı, yapım, kamera ve ışık gibi konularda birikimlerini konuk meslektaşlarıyla paylaşıyor. Eğitimin her bir ayağın da teori ve pratik birbirini takip ediyor.  TRT Ankara Radyosu stüdyoları ve teknik imkânları ile Afrikalı radyocuları adeta büyülüyor. Afrikalı medya yöneticileri stüdyoları gezip radyo yayıncılığına dair merak ettiklerini öğrenme fırsatı buluyor. Televizyon stüdyolarında ise Türk halkının ekranlarda gördüğü renkli simalarla bir araya gelerek tecrübe paylaşımı gerçekleştiriyorlar.

TİKA ve TRT işbirliğinde 2018 yılı içerisinde şu ana kadar Namibya, Gambiya, Zambiya, Etiyopya, Güney Sudan’dan 75 medya personeline yoğun bir program eşliğinde uygulamalı eğitimler verildi.

Katılımcılara eğitim yanında Türkiye’nin binlerce yıllık kültürel birikimini de yansıtan aktiviteler düzenleniyor. Türk hamamı, Türk kahvesi, çiğ köfte ve farklı bölgelere ait yöresel tatlar ile Türkiye’nin her alandaki zengin birikimi katılımcıların hafızasına kazınıyor.

Namibya Devlet Yayın Kurumundan eğitime katılan Sofia Glenda “Eğitim bizler için çok önemli, TRT güçlü bir kadro ve teknik alt yapıya sahip, kamera ve ışık kullanımı konusunda yeni teknikler öğrendim. TRT ve TİKA’ya çok teşekkür ediyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Sonraki Haber

TİKA Afganistan'da Mevlâna Araştırma Merkezi Açtı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan'ın Pervan vilayetinde Mevlana Araştırma Merkezi kuruldu. Pervan Üniversitesi’nde kurulan araştırma merkezinin açılış törenine Pervan Valisi Fazluddin Ayyar, TİKA Kabil Koordinatörü Mustafa Bütün, T.C. Kabil Büyükelçiliği Eğitim...