Haberler

23 Nisan 2012

23 Nisan Mesajı

Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 92. Yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 23 Nisan kutlamalarına katılmak üzere 100’den fazla ülkeden yaklaşık 21.000 çocuk ülkemize geldi. Dünya üzerinde pek çok ülkenin adı savaşla, yoksullukla, hastalıkla anılırken; bu ülkelerden gelen çocuklar hep birlikte, kardeşlik içinde aynı fotoğraf karelerine gülümsüyor.

Ülkemizde ve dünyada farklı etkinliklerle kutlanan bu bayram, hepimize huzurlu, sevgi dolu nesiller yetiştirdikçe yarınların daha güzel olacağını işaret ediyor. Uluslararası standartlarında eğitimin yayınlaştığı, okula gitmeyen hiçbir çocuğun kalmadığı, temel sağlık hizmetlerinden bütün çocukların yararlandığı bir dünyada çocuklar yarınlara umutla koşuyor. Çocukların başarısı ülkelerin ve dünyanın başarısı oluyor. Sağlıklı, mutlu, başarılı çocuklar yetiştikçe yeryüzü daha yaşanılabilir bir yer oluyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) olarak beş kıtada yaklaşık 100 ülkede gerçekleştirdiğimiz projelerle çocukların temel eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanması, onların geleceğe umutla bakması için çalışıyoruz. Türkiye’nin yardım eli TİKA olarak okullar inşa ediyor, kız çocuklarının okullaşma oranını arttırmak için çalışıyor, açtığımız anne-çocuk sağlığı merkezleriyle çocuk ölümlerinin azalması için çaba sarf ediyoruz. Afganistan’da, Kazakistan’da, Somali’de, Kamerun’da, Yemen’de, Moğolistan’da, Bosna-Hersek’te gerçekleştirdiğimiz projelerde çocukların yüzü gülsün, geleceğe güvenle baksın düşüncesiyle hareket ediyoruz.

Her bir çocuğun ayrı ayrı değeri olduğunun ve mutlu yarınlar için mutlu çocuklar yetiştirmenin gerekliliğinin farkındayız. Bu yüzden engelli engelsiz tüm çocukların faydalanacağı faaliyetler yapıyoruz.
TİKA olarak her geçen gün artan ofis sayımız ve genişleyen faaliyet coğrafyamızla din, dil, ırk hiçbir ayrım gözetmeden dünya çocukları için çalışıyor, sınırlar ve coğrafyalar arasında dünya çocuklarının mutluluğunu merkeze alan projeler gerçekleştiriyoruz.

92. yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, TBMM’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal ve Kurtuluş Savaşında hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Üsküp’te, Kırım’da, Mogadişu’da, Tunus’ta, Beyrutta ve dünyanın diğer şehirlerinde yaşayan çocukların bayramını tebrik ediyoruz.

Sonraki Haber

Kosova'da İlk Kez Meyve Fidanı Yetiştirilecek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Kosova Cumhuriyeti Tarım, Orman ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı arasında ülkedeki tarım kapasitesinin geliştirilmesi ve tarımsal kalkınmanın sağlanması amacıyla 19 Ağustos 2010 tarihinde imzalanan protokol doğrultusunda “Kosova Tarımsal Kapasite...