Haberler

11 Ocak 2012

2011 Yılı En İyi Kamu Kurumu Ödülü TİKA'ya

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği 2011 yılı başarı ödülleri 11 Ocak 2012 Çarşamba günü Ankara Rixos Otel’de düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen törende, başarı ödülleri listesi bürokrasiden sanata, eğitimden sivil toplum kuruluşlarına kadar pek çok kategoride değerlendirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin “Yılın Bakanı”,  AK Parti Eskişehir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı “Yılın Milletvekili”,  Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda kalan 20 öğrencinin üniversiteyi kazanmasındaki katkılarından dolayı Uludere Kaymakamı Naif Yavuz ’’Yılın Kaymakamı’’ seçilirken; “Yılın En İyi Kamu Kurumu” ödülü TİKA’ya verildi.

Ödülü almak üzere törene katılan TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, böyle törenlerin gelecekte yapılacak çalışmaları teşvik edeceğini dile getirdi. Çam, yaptığı konuşmada, “Bu ödülü geçmiş TİKA Başkanları ve çalışanları adına alıyorum. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı olarak temel prensibimiz, kıvılcımı ateşleyecek kadar enerji vermek. Geri kalan enerji ise sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerimizden geliyor. Onlara ne kadar ödül versek, teşekkür etsek azdır” diye konuştu.

Tören, 2011 yılı başarı ödüllerinin sahipleri ile hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Sonraki Haber

Türkiye'den Gelen Yardımlar Bizim İçin Değerli

Dünyanın en yüksek nüfusa sahip 6. ülkesi olan ve Müslüman ülkeler arasında 2. sırada yer alan Pakistan İslam Cumhuriyeti’nde, yaşları 5 ile 9 arasında değişen 6,8 milyon çocuk eğitim alamıyor. 2010 yılında ülkedeki eğitim sisteminde...