Haberler

08 Şubat 2013

15 Ülkeden 400 Doktor TİKA'nın Desteği ile Makedonya'da Biraraya Geldi

İlki 2005 yılında İstanbul’da ve daha sonra Uludağ, Girne ve Antakya’da gerçekleştirilen Üroonkoloji Kış Kongrelerinin beşincisi T.C. Sağlık Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Makedonya Sağlık Bakanlığı, Avrasya Üroonkoloji Derneği, İstanbul Üniversitesi, Makedonya Bilim ve Sanat Akademisi(MANU) işbirliğinde 30 Ocak-03 Şubat 2013 tarihleri arasında Makedonya Cumhuriyeti’nin başkenti Üsküp’te gerçekleştirildi.

On beş ülkeden gelen yaklaşık 400 civarında üroloğun katılımıyla gerçekleştirilen kongre ile Üroonkoloji Bilimi alanında güncel gelişmelerin tartışılması ve paylaşımların gerçekleştirilmesi, Türk ve Balkan Ülkelerinden bilim adamları arasında bilimsel ve sosyal yeni işbirliği alanları inşa edilmesi amaçlanmıştır. TİKA Üsküp Program Koordinatörü Mahmut Çevik kongre açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında; Makedonya Bilim ve Sanat Akademisi’nde bulunan kongrenin yapıldığı salonun tadilat ve tefrişinin TİKA Başkanlığı tarafından 2012 yılında gerçekleştirildiği ve yine TİKA’nın Sağlık Projeleri kapsamında desteklediği bu kongrenin bu salonda gerçekleştirmesinin oldukça memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Kongre sonunda katılımcılar TİKA’ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

Sonraki Haber

Eğitimlerini Tamalayan Özbek Doktorlar Sertifikalarını Aldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Sağlık Bakanlığı ve Özbekistan Hayat İçin Meme Kanseri Ulusal Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen “Onkoloji Cerrahlarına Uygulamalı Staj Programı” kapsamında eğitimlerini tamamlayan Özbekistanlı doktorlara sertifikaları teslim edildi. Düzenlenen sertifika törenine TİKA...