Haberler

31 Mayıs 2011

TİKA Tarafından Kırgızistanlı Belediye Çalışanlarına Eğitim Verildi

Kırgızistan’ın Bişkek ve Oş Belediyesi çalışanı 13 uzmana belediyecilikle ilgili çeşitli konularda Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliğinde bir hafta süreyle eğitim programı düzenlendi.

Bişkek Belediyesinden 11, Oş Belediyesinden 2 olmak üzere toplam 13 uzmanın katıldığı eğitim programında şehir yönetimi, şehir planlama, toplu ulaşım hizmetleri, yeşillendirme şehir temizliği, katı atık yönetimi ve sosyal yardım hizmetleri ile ilgili konularda Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından Kırgız Heyete bilgi verildi.

Bişkek ve Ankara arasındaki kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesine ve Kırgızistan’da belediye hizmetlerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen program çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları yerinde incelendi.
Kırgızistanlı uzmanlar, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileştirme, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi, Yeni Çiftlik Bulvarı Projesi alanlarını ziyaret ederek, üstyapı, yol ve köprü çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ayrıca heyete, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığında şehir bakımı ve temizlik konularında sunum yapıldı. Ardından Kırgızistanlı uzmanlar, 50. Yıl parkı ve Altınpark’a giderek parkların bakım ve temizlik çalışmaları ile ilgili incelemeler yaptılar.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal alanlardaki faaliyetleri ile ilgili bilgi almak amacıyla Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi ile Planet Aile Yaşam Merkezi de Kırgızistanlı uzmanlar tarafından ziyaret edildi.

Ankara’da gerçekleştirilen bir haftalık eğitim programının ardından Kırgızistanlı uzmanlar ülkelerine döndü.

Sonraki Haber

TİKA'dan Tacikistan'da İletişim ve Haberleşme Atılımı

TİKA’nın Tacikistan’da Medya Sektörünün Geliştirilmesine Yönelik Faaliyetlerine Bir Yenisi Daha Eklendi. Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) eğitimden sağlığa, ekonomiden haberleşmeye her sektörde projeler yapıyor. Faaliyette bulunduğu ülkelerin ekonomik ve bölgesel gelişmiş düzeyini yükseltmek...