Türk yazar Ali Pehlivan’ın kaleme aldığı “Sarı Gelin” adlı oyun, “Uğur Böceği Çocuk Tiyatrosu” oyuncuları tarafından Priştine Ulusal Tiyatrosu’nda sahnelendi. Başkanlığımız katkılarıyla düzenlenen ve yaklaşık 400 kişinin izlediği oyunun galasına, TİKA Kosova Program Koordinatörü Kürşat Mahmat, T.C. Priştine Büyükelçiliği temsilcileri, yazar Ali Pehlivan, Türk Birliği mensubu askerî temsilciler ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.
Uyuşturucunun pençesine düşen gençlerin tedavi süreci, uyuşturucu batağından kurtulmak için verdikleri mücadele ve ümitlerinin işlendiği “Sarı Gelin” oyununun gösteriminde, “Uğur Böceği Tiyatrosu” oyuncularının performansı ayakta alkışlandı. Oyun esnasında Sarı Gelin türküsünün çalınması seyirciye duygulu anlar yaşattı.
Türkiyeli oyun yazarı Ali Pehlivan oyunun galasında yaptığı konuşmada, Uğur Böceği Çocuk Tiyatrosu’nun bu çalışmasını kutlayarak, oyuncuların canlandırdıkları rollerle seyirciyi duygulandırdığını belirtti. Pehlivan, Uğur Böceği tiyatrosu oyuncularının performanslarının takdir edildiğini ve desteklenirlerse Balkanlar’da ses getiren oyunlarla seyircinin karşısına çıkacaklarını söyledi.
|