Başkanlığımızca Bosna-Hersek’te yürütülen eğitim projeleri 2010 yılında da yeni projelerle devam ediyor. Bu çerçevede “Novi Travnik Sultan Fatih Anaokulu”nun temeli törenle atıldı. TİKA Bosna-Hersek Koordinatörü Nevzat Yeşiler, Travnik Müftüsü Nusret Abdibegovic, Novi Travnik Belediye Başkanı Refik Lendo ve İslam Birliği temsilcilerinin katıldığı törene, bölge halkı da büyük ilgi gösterdi.
TİKA Bosna-Hersek Koordinatörü Yeşiler, törende yaptığı konuşmada iki halkın birbirlerine duyduğu samimi sevgi ve dostluğun tarihsel boyutuna değinerek, Fatih Sultan Mehmet’in hem Türkler hem de Boşnaklar için çok önemli bir şahsiyet olduğuna dikkat çekti.
Travnik Müftüsü Abdibegovic ise yapılan yardımdan dolayı duyduğu derin memnuniyeti dile getirerek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına TİKA Başkanlığına teşekkürlerini sundu.
|